Kulturkortet Hedmark
Briskebyen Lyttemannslag på Tynset

Briskebyen Lyttemannslag på Tynset

Tynset kulturhus, Nystua fredag 14.09 kl. 20.00

Kulturkortpris 100 ,- KJØP BILLETT

 

Briskebyen Lyttemannslag er et band startet våren 2016 av Frode Berntzen med hovedformålet å spille Berntzens låter.

Etter å ha spilt noen konserter fra høsten 2016 og framover har bandet vært i StudioEner på Hamar og spilt inn sitt debutalbum som slippes medio april 2017 på egen label. Allerede sommeren 2017 slapp de singelen «HER».

Låtene er til dels stoff som har samlet seg opp over flere år og som etter hvert truet med å «sprenge skrivebordskuffen» mens noe har blitt til underveis. Frode Berntzen står for alle komposisjonene og på tekstforfattersida finner vi Lars Saabye Christensen, Ove Røsbak, Helen Rønningsbakken. I tillegg til bandets egne Anne Bolette Stang Eng og Frode Berntzen som ofte skriver tekster sammen.

Fra de første konsertene har bandets profil dreid fra å inneholde mye instrumentalmusikk med noen vokallåter mot et uttrykk hvor vokalen og tekstene står sentralt. Men den improvisasjonsbaserte tilnærminga er beholdt og videreutviklet og selv om låtene etter hvert har fått arrangementer og rammer vil de fleste som hører oss si at dette er jazz-influert musikk med islag av pop, vise og rock.

 

Bandet består av:

Anne Bolette Stang Eng – vokal og tangenter

Mats Lillehaug – trommer, elektronikk og koring

Helge Harstad – bass og koring

Frode Berntzen – gitar og vokal