Kulturkortet Hedmark
Festningsspillet i Kongsvinger

Festningsspillet i Kongsvinger

Årets spill «Majestetsforbrytelsen» spilles på friluftsscene på toppen av Kongsvinger Festning. Premieren  er onsdag 19.september. Festningsspillet er et storslagent historisk spill som foregår i spektakulære omgivelser på Kongsvinger festning. Bakgrunnen for spillet det dramatiske året 1814 fortalt gjennom hendelsene på og rundt festningen. Festningsspillet har blitt spilt 6 ganger tidligere, første gang i 1992. Årets spill har nytt manus og ny musikk skrevet av Lars Thyholdt.

 

Kulturkortpris er 100,-  pluss avgift 20,-

 

 

Onsdag 19. September kl. 19:30 – ca kl. 22:00  KJØP BILLETT

 

 

Torsdag 20. September kl. 19:30 – ca kl. 22:00 KJØP BILLETT

 

 

Fredag 21. September kl. 19:30 – ca kl. 22:00 KJØP BILLETT

 

Lørdag 22. September kl. 19:30 – ca kl. 22:00 KJØP BILLETT

 

 

Søndag 23. September  kl. 19:30 – ca kl. 22:00 KJØP BILLETT

 

Bakgrunn

Bakgrunnen for spillet er de sju dramatiske årene mellom 1807 og 1814. Napoleonskrigene herjet Europa. Norge var i union med Danmark som var alliert med Napoleon. Vi grenset til Sverige som sto sammen med England. Stemningen langs grensen ble spent. Det kom til trefninger mellom svenske og norske soldater i Eidskog, Vinger og Åsnes. Kampene var viktige i forbindelse med samlingen på Eidsvoll, med utarbeidelsen av Norges grunnlov og dannelsen av Norge som selvstendig nasjon.

I løpet av sju dramatiske år lå Kongsvinger festning som en sikker bastion. Med sin ildkraft hindret den svenskene i å trenge fram mot Christiania i 1808. I 1814 ble den ikke satt på prøve fordi fienden ble slått i slag og trefninger på Lier, Matrand og Skotterud.