Kulturkortet Hedmark
Velkommen til Kunstbanken

Velkommen til Kunstbanken

Velkommen utstilling til Kunstbanken 13. januar til 25. januar – gratis inngang-

 

Emilija Škarnulytė, video: Mirror Matter, Sirenomelia og Aldona

Den litauiske filmskaperen Emilja Skarnulyte (1987) er i dag basert i Tromsø og Berlin. Hennes filmer består av en serie politiske visjoner hvor hun utforsker virkeligheten med en poetisk tilnærming. Hennes siste film, Mirror Matter (2017), er en fiktiv visuell meditasjon over moderne vitenskap og dens evne til å gjenskape universets opphav. I Sirenomelia (2017) undersøker en kvinne født med såkalt havfruesyndrom, en nedlagt arktisk marine- og ubåtbase. Filmen har et lydspor med overført hvit støy, og kan karakteriseres som et kosmisk portrett av en av menneskehetens eldste myter. Aldona (2015) er en gripende film om Emilijas bestemor som ble blind etter Tjernobyl-ulykka i 1986. Skarnulyte er utdannet ved Brera Kunstakademi i Milano og Tromsø Akademi for Samtidskunst og er grunnlegger av FilmLab i Tromsø. Hun har deltatt på flere internasjonale filmfestivaler og biennaler.

Terje Abusdal, foto:  Radius 500 meter Abusdal & Abusdal

Hva var det egentlig vi levde av før oljen? Terje Abusdal (1978) tar utgangspunkt i fotoarkivet til bestefaren Åsmund Abusdal, men det kunne vært fra hvor som helst i bygde-Norge. Prosjektet er et historisk dokument over lokalsamfunn på 1970- og 80-tallet, skildret gjennom en serie personlige bilder fra Setesdal. Fotografiene formidler små hverdagsglimt fanget i ei tid da oljerikdommen ennå ikke hadde rukket å komme i land fra Nordsjøen. De er visuelle vitnesbyrd fra perioden som markerte slutten for etterkrigstidens sosialdemokratiske modell, før omstilling og nyliberalisme gjorde seg gjeldende. Terje Abusdal er visuell historieforteller med bakgrunn fra samfunnsøkonomi og Danmarks journalisthøyskole.  2017 vant han Leica Oskar Barnack Award og Nordic Dummy Award.

 

Kunstbanken ønsker å være en kilde til opplevelser og kunnskap. De tar imot grupper som har Kulturkortet (minimum 3 personer) tirsdag – fredag etter kapasitet. Omvisningen varer inntil 45 minutter og kan bestilles på tlf 62 54 22 60 eller på e-post post@kunstbanken.no  Mer info på www.kunstbanken.no