Kulturkortet Hedmark
Dido og Aeneas & Cavalleria Rusticana

Dido og Aeneas & Cavalleria Rusticana

Du betaler kun 150 kroner (pluss avgift) med kulturkort for å se årets oppsetning fra RingsakerOperaen.

Teatersalen Brumunddal

Tirsdag 14.11 kl. 19.00  KJØP BILLETT
Onsdag 15.11 kl. 19.00  KJØP BILLETT
Fredag 17.11 kl. 19.00  KJØP BILLETT
Lørdag 18.11 kl. 17.00  KJØP BILLETT
Tirsdag 21.11 kl. 19.00  KJØP BILLETT
Torsdag 23.11 kl. 19.00  KJØP BILLETT
Lørdag 25.11 kl. 17.00  KJØP BILLETT
Søndag 26.11 kl. 17.00  KJØP BILLETT

 

Dido og Aeneas er en opera med musikk av den engelske barokk komponisten Henry Purcell og libretto av Nahum Tate.  RingsakerOperaen oppfører den på engelsk.

Belinda, hoffdamene og danserne prøver å muntre opp Dido som er nedslått av tungsinn. Hun føler at sjelefreden har forlatt henne. Hun plages av uro over Cartagos posisjon og sin egen ensomhet. Hun vil ikke innrømme at hun er forelsket i den тrojanske prinsen Aeneas som er i Cartago. Belinda foreslår at Dido skal gjengjelde Aeneas kurtise. Det vil gagne både henne og Cartago. Hele hoffet støtter Belinda. De forsikrer at når to monarker finner hverandre blir de lykkelig og triumferer over sine fiender. Sorceress påkaller onde makter. Hun ber dem om hjelpe henne å ødelegge Cartago og dronning Dido. Heksene viser seg, og bekjenner at udåd er deres ferdighet. De planlegger å sende en storm som får Dido og hennes følge til å avbryte jaktturen de er på. De skal sende en ånd, forkledd som Mercur, for å overtale Aeneas til å forlate Cartago. Dido er i sjokk over at Aeneas har dradd fra henne. Belinda prøver å trøste henne. Aeneas vender tilbake men Dido ber han om å dra siden han kunne tenke tanken om å forlate henne. Dido innser at når han er borte må døden komme.

Cavalleria Rusticana:  Opera, med musikk av Pietro Mascagni og librettoen av Giovanni Targioni-Tozzetti og Guido Menasci. Til norsk ved Herlofson og Rørvik

Santuzza leter etter Turiddu som har gjort henne gravid.

Turiddu var forlovet med Lola da han vervet seg som soldat og reiste i krigen, men da han kom tilbake hadde Lola giftet seg med Alfio. Turiddu ble da sammen med Santuzza. Da Lola så deres lykke ble hun sjalu og gjenopptok i hemmelighet forholdet til Turiddu. Nå står Santuzza med skammen. Turiddu kommer og Santuzza ber om å få snakke med ham. Han vil ikke, men hun lar han ikke slippe. Hun forteller at hun så han gå til Lola sist natt.

Han avviser det hele og ber henne gå, men Santuzza anklager vakre Lola for å ha tatt han fra henne. Alfio kommer og Santuzza forteller at når han er ute med post så treffer Lola Turiddu. Det kommer som et sjokk på Alfio som bare har trodd godt om sin kone. Han føler seg krenket og uten ære og vil ta hevn.

 

Regissør: Ronald Rørvik
Dirigent: Torodd Wigum
Kostymedesign: Anne Gotaas
Scenografi: Bo-Ruben Hedwall
Maske: Therese Lia
Lysdesign: Hans-Åke Sjöquist
Regiassistent/Koreografi: Toni Herlofson
Inspisient: Sofia Berg
Repetitør: Eva Holm Foosnæs
Kormester: Liv Astrid Dahl
Sangpedagog, kor: Anna Gunnarsson

Plakat og PR materiell er designet av Plamena Dicheva etter skisser av scenograf Bo-Ruben Hedwall.