Kategorier
Museum/galleri Aktuelt

Kunstbanken Hedmark Kunstsenter

I Kunstbankens gallerier sentralt i Hamar kan publikum oppleve spennende samtidskunst skapt av lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere. Her vises et mangfold av kunstneriske uttrykk, med hovedvekt på eksperimentell og nyskapende kunst. Dette åpner for refleksjoner, diskusjoner og undring – samtidskunsten kjennetegnes av at den kommenterer, diskuterer og tar del i samfunnet. Kunstbanken arrangerer også performancefestival og kunstfestival, hver annen høst. I Kunstbutikken finner du gaveartikler laget av kunstnere i Hedmark og resten av landet.

 

Kunstbanken har gratis inngang og tilbyr gratis omvisning på dagtid for grupper med kulturkort. Med kulturkortet får man også halv pris på Kunstbankens egne seminar, kurs osv.

_______________________________________________________________________

Bildende Kunstnere Hedmark sammen med Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge er den ene av de to stifterne av Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Hedmark fylkeskommune er den andre. Dette samarbeidet mellom kunstnerorganisasjonene og fylkeskommunen er enestående for en norsk kunstinstitusjon. Stiftelsen er en videreføring av Hedmark kunstnersenter, som ble etablert i 1981 av kunstnerorganisasjonene i Hedmark. Tilholdssted var den gang 1. etasje i Kirkebakken 12 (i dag holder Hamar Kunstforening til der), og senere flyttet senteret ut på Domkirkeodden. Den nye stiftelsen ble opprettet i 1996 og flyttet inn i den gamle Norges Bank-bygningen i Parkgata 21. Den første utstillingen, Barnebyen i Banken, åpnet her i september 1997. Våren 2003 sto andre byggetrinn ferdig etter omfattende ombygginger og med nytt tilbygg. Arkitekter var Hamar-firmaet Andersen+Fremming.